PSYCEDELIA (1965-1975)

18 - 28 APRIL 2017

Den psykedeliske bølgen startet i midten av 1960- tallet også kjent som hippie tiden og hadde effekt innen musikk, med også i populær kulturen, alt fra måten å kle seg til filosofi. Farger spilte en sentral rolle og blir beskrevet som et fantasi-land av farger som ble inspirerte av nytenking, dop og hallusinasjoner. Man kombinerte gjerne skisseaktige tegninger med lyse farger, repetitive mønstre og fotografiske teksturer. Det nærmeste som er tradisjonelt psykedelisk kunst er å kombinere ulike sterke og levende farger som du normalt ikke ville tenkt på å sette sammen på en slik måte. Navnet ”Psychadelic” refererer til stoffer som var populært blant unge på den tiden, gjerne LSD.

FORHISTORIE TIL EPOKEN

Bakgrunnen for å starte denne epoken var ”The baby boom” etter andre verdenskrig, og da disse etterkrigsbarna ble ungdom begynte de å stille spørsmål ved den konservative kulturen og politiske normer. De ønsker å skape et samfunn som var fri fra diskriminering.

DESIGNERE

Designere som var viktig i denne perioden var blant annet Wes Wilson og Victor Moscoso. Wes oppfant en stil som nå er et synonym for denne psykedeliske perioden. Han er spesielt kjent for at bokstavene skulle se ut som de smeltet, som vist på bildet på skjermen. Victor var formelt utdannet grafiske designer og brukte vibrerende farger for å skape en psykedelisk effekt.

WES WILSON

VICTOR MOSCOSO