GRAFFITI OG STREET ART (1965-1990)

2 - 12 MAI 2017

Graffiti og Street Art blir ofte forvekslet med hverandre. Begge er kunstretninger der arbeidet blir vist i offentligheten snarere enn i et galleri. Både Graffiti og Street art er nærstående moderne kunst bevegelser, men de skiller seg i form av teknikk, funksjon og hensikt.

Graffiti er like gammel som menneskelig sivilisasjon. "Graffiti (sgraffiti), som betyr tegninger eller skriblerier på et flatt underlag, stammer fra det italienske sgraffio ( 'scratch’) "Tagging" er en moderne form for å skrape ens navn i veggen. De første “tags” dukket opp i New York i slutten av 1960.

Graffiti og Street art er i konstant utvikling. Hver dag dukker det opp nye former og varianter av graffiti og street art verden over. Ironisk nok begynner gallerier rundt om i verden å sette pris på graffiti og street art og finner stadig nye måter og samarbeide med kunstere på. Graffiti og street art kunstere bringer nå konseptene sine fra gaten og inn til kunstgallerier for en mer isolert publikum opplevelse.

Styrken til både street art og graffiti kunst er dens evne til å engasjere folk i deres dag-til-dag opplevelser. Publikum får muligheten til å ta del i noe som ofte er personlig og samfunnsbrytende.